Arienke

Onze doelgerichte planner

Toen ik 30 werd voelde ik dat ik het anders wilde in mijn leven. Deze dag moest gemarkeerd worden. Ik nodigde alle vrouwen die ik kende uit voor een groots verjaardagsontbijt met veel chocola, slagroom en aardbeien en vroeg hen als cadeau iets mee te brengen wat hun leven mooier heeft gemaakt.  Ik kreeg stukjes levenswijsheid, mooie brieven, tegoedbonnen voor uit-mijn- comfortzone-activiteiten, en een inspirerend boek. Five heette het boek. 

"You don't have to take life the way it comes to you. You can design your life to come to you the way you want it. This is your life, your one-and-only-life, and you don't want to miss any part from it. So, what is it going to be? You decide. Starting today, you can make the next five years the most exciting, satisfying, productive and amazing years of your life so far - or just another five years."

Bam. Die sloeg in. Vanaf die quote pakte ik alles anders aan. Ik maakte een droomlijst: ik wilde wel thuisonderwijs gaan geven, en een camperreis maken, ok, eerst ook maar een eigen auto als tussenstap, en een 5e kindje zou ik ook heel tof vinden. Ik ben jarig in mei. Na de zomer emigreerden we naar België om thuisonderwijs te kunnen geven. We kochten onze eerste eigen auto en na 3 jaar begon onze eerste grote camperreis van 9 maanden. Met 5 kindjes. De vijf jaar waren nog niet voorbij, maar mijn droomlijstje was afgevinkt. Wauw! Wat is er enorm veel mogelijk wanneer je de regie over je leven pakt!!

Sinds deze ontdekking is geen dag meer hetzelfde geweest als vroeger. Natuurlijk gaat het met vallen en opstaan. De dingen die ik onderneem in mijn leven, zijn het makkelijkst vorm te geven. Wat er diep van binnen in mij speelt en de impact die dit heeft in het dagelijks leven, is een wat ingewikkelder pad. Echt van binnen vrij worden, dealen met hoe je in de loop van de jaren gevormd bent. Ik ben ontzettend gegroeid in de loop van de jaren door flink uit mijn comfortzone te gaan, maar ook hier is nog steeds werk aan de winkel! Gelukkig kan ik elke keer weer nieuwe 5-jaren plannetjes maken, of 3-jaren, of gewoon een plannetje voor komend half jaar. Ik ben ontzettend dankbaar voor hoe mijn leven er nu uitziet, terwijl ik toe blijf werken naar een nog mooiere versie van hoe ik bedoeld ben.

Inmiddels ben ik moeder van 7 mooie kinderen. Onze eerste camper heeft na een paar jaar trouwe dienst het loodje gelegd en is vervangen door ander fijn exemplaar. Nadat we van onze laatste reis terugkwamen, hadden we heel sterk het idee dat we ons huis definitief achter ons moeten gaan laten. We werken nu toe naar een reizend leven voor onbepaalde tijd.

Je leest: plannen maken en je leven vorm geven heeft echt mijn hart. Dit is het stukje wat ik heel graag met jullie deel binnen Family for Families. Doelgericht je hart volgen! Droom - plan - actie - gaan! No-nonsens, taakgericht. 


Ik schreef eerder de jaartraining Organize your Family LifeIn een jaar tijd een stevig basisfundament onder je gezinsleven om de boel lekker te laten lopen. Zodat niets je in de weg staat om je dromen uit te leven. (Ook een no nosens training. Esther voorzichtig: "ik kan wel een keer kijken of ik de tekst wat, ehm, liever kan formuleren?" :)

Op dit moment ben ik bezig met een vervolgtraining: Organize your Family DreamsEr vanuitgaande dat je je leven nu lekker op de rit hebt, ga je nu heel concreet en doelgericht aan de slag met je dromen! Wanneer je de training volgt, kun je o.a. elke week je praktische vragen voorleggen in een online ontmoetingsmoment. Ik garandeer je een portie aanmoediging en out-of-the-box meedenken vanuit mijn eigen ervaring in het waarmaken van wilde plannen en het leven in een dynamisch thuisonderwijsgezin met 7 kids!

Wat de anderen zeggen...

Dromen waarmaken

Arienke heb ik nog nooit rustig  op een stoel zien zitten. Daar is het leven te mooi en interessant voor. Arienke heeft altijd iets om handen, en vaak zijn dat hele leuke dingen die ze onderneemt of met haar gezin doet. Ze zit vol met plannen, ideeën en dromen. En wat Arienke zo bijzonder maakt, is dat ze die gedachten omzet in werkelijkheid. Zij maakt letterlijk haar dromen waar, en als je haar de kans geeft wil ze met liefde een plannetje maken zodat jij ook je dromen kan waarmaken!

Ilja is de stille kracht achter Family for Families
Ilja
Wat is het plan?
“Ik voel onrust. We hebben even een plannetje nodig.”  Dat IS Arienke, helemaal. Want geloof me, als je met Job, 7 kinderen en twee poezen in een camper door Europa trekt én daarnaast het soort ideeënhoofd hebt dat Arienke heeft, is er regelmatig onrust..! 

Maar dat is helemaal geen probleem als je ook de skills hebt om ‘een plannetje’ te maken en uit te voeren. En die heeft ze! Een dag met Arienke, en je ziet het allemaal weer helemaal zitten!

Esther

Meet the others!

Inspirerende schrijver

Ilja is de stille kracht achter Family for Families

Zorgzame structofiel