Esther

Onze inspirerende schrijver

Dans door je leven!

“Esther, je moet nog even wat meer schrijven over wie je bent en wat je doet enzo.”

Aha. Ehm tja.

Waar moeten we dan beginnen?

Nou, ik ben dus Esther. En ik ben getrouwd met Daniël. Ik heb vijf kinderen, zes kippen, drie eenden en drie katten. We hadden twee honden, maar dat aantal is helaas onlangs gehalveerd door… De wolven.

We wonen namelijk ‘in the middle of nowhere’, in een land waar nog weinig Nederlanders van gehoord hebben. Georgië, een prachtig land ten oosten van de Zwarte Zee. Boven Turkije en onder Rusland. In het Kaukasus gebergte. Heb je ‘m? Daar, ja.*

In 2022 hebben we ons huis verkocht, samen met al onze spullen op 7 koffers en 5 rugzakken vol knuffelbeesten na. We zijn in het vliegtuig gestapt naar een land dat we nog nooit in het echt gezien hadden, onderweg naar een stuk land dat we een paar weken daarvoor kochten. Een beetje gek? Jazeker, maar wél heel erg leuk! 😊

We hadden niet veel idee van wat we konden verwachten, behalve dat het wel een beetje behelpen zou worden. Ons land is volledig off-grid en er stond niets op behalve prachtige wilde planten, dus we moesten vanaf nul beginnen.

Ondertussen, ruim een jaar later, is ons leven gevuld met ontzettend gave projecten, een stroom aan gasten uit Nederland en allerlei nieuwe contacten van over de hele wereld. Het is niet altijd makkelijk, inderdaad, regelmatig ‘best een beetje behelpen’… Maar we hebben een dak(je) boven ons hoofd, stroom, water (zelfs warm water en een douche!), een toilet en een soort van keuken.

Oh én een bibliotheek, wat in mijn geval een allereerste levensbehoefte is!

Naast lezen ben ik ontzettend dol op schrijven en rommel ik graag rond met een camera. Behalve Family for Families zijn Instagram, Canva en mijn blogje recentelijk een creatieve online uitlaatklep geworden. Offline loop ik graag door het bos (wolven zijn bang voor mensen, right?!), of sta eindeloos met mijn voeten in een beekje. Natgespetterd te worden door 5 kleine mensjes en 1 hele grote hond, uiteraard.

Al jaren volg ik een opleiding tot herborist. Dat is iemand die van alles weet over eetbare en medicinale planten en kruiden. Dat was in Nederland al leuk, maar hier is het werkelijk fantastisch! Op elke vierkante meter groeien meerdere kruiden, en zelfs in de grote steden is overal groen. Wat ook tof is, is dat ik bij Family for Families nu een platform heb om wat van de dingen die ik geleerd heb door te geven aan andere gezinnen. (Kijk! Deze is van mij. 😊)

Samen met onze kinderen leren we Georgisch en verkennen we de omgeving. We proberen in te burgeren in ons dorp met maar liefst 3500 inwoners, en ook nog iets toe te voegen daar. We entertainen toeristen die voor korte of langere tijd op ons terrein logeren. We wroeten in de tuin en doen alsof we een moestuin hebben. We proberen allemaal het hoofd koel te houden te midden van de eindeloze stroom ideeën, taken en projecten. Oh en we lezen héél veel boeken. Had ik al zoiets gezegd..?

Nou. Daar moesten jullie het voor nu maar mee doen geloof ik. Hier bij de Family zul je ongetwijfeld nog genoeg van me horen, en je bent altijd welkom me te volgen op mijn persoonlijke ‘kanalen’. (Wat een raar woord zeg…)

Liefs en geniet van je dag!

*En nu weten jullie gelijk waar die FANTASTISCHE uitzichtfoto's vandaan komen die we overal en nergens gebruiken. Nee nee, niet uit de stock-bibliotheek! Uit Georgië, mensen. Je weet wel. Daarzo.
Kom 'es langs!

Wat de anderen zeggen...

Vraag maar raak

Esther staat altijd klaar om met je mee te denken. Van zware onderwerpen tot een zere teen...  Ze weet ontzettend veel over zeer diverse onderwerpen, maar de geschiedenis van een land is toch wel één van haar favoriete onderwerpen. Wil je dus iets weten… Vraag Esther! En grote kans dat je een uur later nog steeds in gesprek bent, want bij Esther voel je je snel thuis.

Ilja is de stille kracht achter Family for Families
Ilja

Dan komt het goed

'Is Esther er, dan komt het goed'. Dat gevoel komt bij me op als ik weet dat Esther er is. Esther leeft, speelt, zoekt oplossingen in uitdagingen, maar luistert ook, begrijpt je (hoe kan je zoveel andere mensen begrijpen?!) en is iemand die bij negatieve sfeer en spanningen op een liefdevolle manier mensen weer bij elkaar brengt. 

Arienke

Blogs van Esther lezen?

Esther leest heel graag en droomt ervan een beroemd schrijfster te worden. Wij genieten altijd heel erg van al haar schrijfsels. Jij ook?

Meet the others!

Doelgerichte planner

Ilja is de stille kracht achter Family for Families

Zorgzame structofiel