Ilja

Onze zorgzame structofiel

Ilja is de stille kracht achter Family for Families

Mijn naam is Ilja en ik ben getrouwd met Jaap. Samen hebben wij 4 kinderen en we wonen op een woonboerderij op het Drentse platteland. Deze verouderde boerderij is nog grotendeels origineel, dus in de komende jaren gaan we alles vernieuwen en moderniseren, maar we willen daarbij het karakter van de woning zoveel mogelijk behouden. Super cool om mee bezig te zijn!

Nog leuker is dat we dit klusproject samen met mijn ouders zijn aangegaan. Twee gezinnen, ieder een eigen plekje op dit prachtige stuk grond. De kinderen voelen zich op beide plekken thuis. Ze ‘ontsnappen’ graag onder het mom van buiten spelen, naar opa en oma, waar ze verwend worden met een beker drinken en een heleboel aandacht.

Ik heb twee opleidingen gedaan tot pedagogisch hulpverlener en heb meerdere jaren gewerkt als gastouder en als begeleider in de gehandicaptenzorg. Mijn hart gaat sneller slaan als er moeite wordt ervaren met bepaald gedrag binnen het gezin, en dan vooral het meedenken in oplossingen vind ik leuk. Vaak is er veel te bereiken met een simpele praktische aanpassing of een andere aanpak of benadering van het probleem. Er zijn bijna nooit quick-fix oplossingen en voor mij is het altijd een uitdagende puzzel om dé passende oplossing te vinden.

Begin 2023 ben ik gestopt met werken zodat ik mij volledig kan richten op ons gezinsleven en daarmee hadden we het oppasprobleem ook opgelost. En toen kwam Arienke met een té leuk idee om samen te gaan werken!

Wat de anderen zeggen...

Rots in de branding

Midden in een mega verbouwing, met een man die zowel op zijn werk als thuis altijd overuren draait, houdt Ilja haar hoofd koel en haar hart warm. Je kunt altijd bij haar terecht als je iemand nodig hebt die rustig luistert en geen overhaaste conclusies trekt. Maar ook zeker voor een avondje naar één of andere sappige, romantische film kijken. Chocola meebrengen is een pré! 😉 

Esther
Doe alsof je thuis bent!

Droge humor, geruststellen, even meedenken, een praktische uitwerking. Had iemand luisteren zonder overhaaste conclusies al genoemd? 😉 Zo, dat is echt zo fijn! Sinds ik Ilja ken, is het ons nooit gelukt om maar één dagje te blijven. Bij Ilja voel je je helemaal op je gemak! En mijn kinderen mogen gewoon vies zijn. Maar ik mag ook altijd de wasmachine gebruiken - 'doe alsof je thuis bent!'

Arienke

Wist je dat Ilja...

  • Binnen Family for Families de rustige, analytische kracht is die erg veel houdt van duidelijkheid en structuur.
  • Een grote voorliefde heeft voor agenda’s maken, notulen schrijven, actielijsten bijwerken. Laptop open, pen en papier op tafel, kop thee, bij voorkeur een stuk monchoutaart en GAAN!
  • Altijd lippenbalsem, bijenwas of vaseline op moet smeren voordat ze kan gaan werken. "Ik kan niet werken met droge lippen, dan irriteer ik mij mateloos. Elke gek z’n gebrek 😉"
  • Beter niet wakker gemaakt kan worden 's nachts gezien haar fantastische humeur op dat moment (not!), maar if so, breng dan een broodje kroket met fijne mosterd mee. Dan heb je kans dat ze je deze grote fout wil vergeven.

Meet the others!

Doelgerichte planner

Inspirerende schrijver