Inspiratie, Boeken en Op Stap!
3 min. leestijd

Inspiratie, Boeken en Op Stap!

Hutspot #4 - Esther 


1) Inspiratie storm!

 Afgelopen week hadden we voor het eerst in een hele tijd weer een meeting met een aantal mensen uit de community van Family Organizer. Wát een feestje! De deelnemers waren blij, de community krijgt een fijne boost door alle nieuwe berichten vol goede voornemens.

Het leukste wat mij betreft is nog wel dat we als team weer een enorme berg inspiratie hebben opgedaan. Er zitten zó veel leuke dingen in het vat! We hebben de hoofdonderwerpen van Family for Families bepaald, en zijn aan de hand daarvan trainingen, blogs en een e-book aan het schrijven. De community krijgt natuurlijk een volledige make-over. Het wordt top!

 

Over de hoofdonderwerpen binnenkort een mailtje, houd ons in de gaten! En ben je lid van de community, maar al een tijdje niet meer geweest? Welkom terug!

Zelfzorg en ontwikkeling staan voorop bij Family for Families

2) Quote van de week

"I was doing the wrong
 of never trying to be better."

Curdie in 'The Princess and Curdie', George MacDonald


3) Boeken, boeken, boeken...

In ons gratis e-book (
https://familyforfamilies.nl/feestje/zit een hoofdstukje over voorlezen. Toen ik daarmee bezig was, realiseerde ik me opnieuw wat een ontzettend belangrijke rol boeken in ons leven spelen. Goede verhalen kunnen je boven het 'gewone' uit laten stijgen, en een beeld geven van het grotere plaatje. Non-fictie kan je verse inspiratie geven om de dingen nét weer anders aan te pakken. Of het roer volledig om te gooien, natuurlijk! 

Wat is een boek dat jou de afgelopen tijd heeft geïnspireerd?

 

Één van de dingen die we met Family for Families SOWIESO gaan doen is een boekenclub voor mama's beginnen. Wat voor boek zou jij graag bespreken samen? Laten we alvast brainstormen in de community!

Zelfzorg, wandelen, zorg voor jezelf!


4) Onze 'verjaardag'!

 4 Juli was de dag dat ons gezin precies een jaar geleden zeven koffers naar het vliegtuig sleepte en alles achterliet om opnieuw te beginnen in een ander land. Georgië! Een ruim jaar later kan ik zeggen dat we er nog geen moment spijt van hebben gehad. Wát een ervaring, wat een geweldig avontuur.


 

We hebben ontzettend hard gewerkt het afgelopen jaar, en ondertussen staan er twee kleine huisjes die bewoonbaar zijn. (Af is een te groot woord ). Het leuke daarvan is dat we nu een klein beetje rustiger aan kunnen doen, en daar zijn we hard aan toe! Deze weken hebben we wat bezoek van familieleden en vrienden die echt op vakantie zijn, dus doen wij lekker mee. En zien we eens wat meer dan ons, overigens prachtige, stukje van dit land... 
5) ZÓ veel te leren..!

 Aangezien mijn hoofd altijd bezig moet zijn met iets leren, ben ik weer begonnen met mijn studie over medicinale kruiden en eetbare wilde planten. Hoe geweldig dan om erachter te komen dat zo ongeveer alles wat op dit moment groeit en bloeit direct in mijn eigen tuin, bruikbaar is!

 De uitdaging voor mij is om dat wat in mijn hoofd zit, ook daadwerkelijk met mijn handen te gaan doen... 
 Het helpt om het samen te doen, dus ik deel op regelmatige basis met een vriendin die dit ook doet, wat we gedaan hebben.


Edit: De vraag was of er interesse was in een cursus over medicinale kruiden en thuisgebruik, en het antwoord was een volmondig JA! Ondertussen hebben we twee mooie cursussen staan. Hier vind je meer informatie:

https://familyforfamilies.nl/eerste-hulp-bij-ziek-zwak-misselijk/


Als voedingsmiddel en medicijn


Dat was hem alweer! Ik ga er gauw vandoor, want de familie staat te trappelen om weg te gaan..!  Vandaag staat er een roadtrip op de planning naar het noorden, diep de Caucasus in tot aan de Russische grens. We hebben er zin in. 

 

Tot gauw! Liefs, Esther
Over de schrijver
Hey! Ik ben Esther, al 13 jaar getrouwd met Daniël en mama van 5 kinderen. Dat klinkt misschien saai, de rest van ons leven is dat zeker niet! 😉. In de zomer van 2022 hebben we onze koffers gepakt en zijn we 4000 kilometer verderop gaan wonen in een land dat we nog nooit eerder hadden gezien. En dat pakt fantastisch uit! 😊 We voelen ons hier, in Georgië, ontzettend thuis. Onze plek hier is 90% van de tijd niet alleen bewoond door ons, maar ook door gasten uit de meest uiteenlopende richtingen, and we love it.
Reactie plaatsen