Modder, blubber en nieuwe projecten
3 min. leestijd

Modder, blubber en nieuwe projecten

Hutspot #1 - Esther

Hee, wat leuk dat je dit leest! Deze wekelijkse mail is een stamppotje van 5 dingen uit ons persoonlijke leven die hopelijk leuk, inspirerend, lachwekkend, boeiend of anderszins je tijd waard zijn.   Elke week bereid door een ander uit het team, dus steeds een nieuwe smaak. Lees smakelijk!

 

1) Modder. Modder. Oh MOEDER wát een MODDER!

Deze week was ‘regen’ het thema van ons bestaan hier op de berg. En als je dan geen wasdroger hebt, je halve huishouding buiten in een tent staat (een tent zonder onderzeil, wel te verstaan…) en je vijf kindertjes het grootste gedeelte van de tijd moet bezighouden in een tiny, tiny house… Dan ben je EXTRA dankbaar als de zon weer schijnt!


 


2) Winnie-de-Poeh

Eindeloos voorlezen. Gelukkig houden we daar allemaal van, zolang het boek óók leuk is voor grote mensen. Dus dat is wat we deden. Bijna de hele Winnie de Poeh omnibus uit. De échte natuurlijk, van A.A. Milne. Wat een schrijver. Ken je hem nog niet?! Je weet niet wat je mist! Het perfecte tegengif tegen jezelf zielig voelen omdat het regent.  

‘We gaan met zijn allen op Expotitie met Christoffer Robin.’
‘En als we erop zijn, wat dan?
‘Nou, het is geloof ik een soort Boot’, zei Poeh.
‘O, dát!’
‘Ja. En we gaan een Pool ofzoiets ontdekken. Pool betekent Paal in het Pools of een andere taal. Nouja. In ieder geval gaan wij hem ontdekken.’"


Uit: Winnie de Poeh, hoofdstuk 8. Christoffer Robin leidt een Expotitie naar de Noordpool. Door: A.A. Milne

 

3) Regen gooit soms modder in het eten. Maar als DIT uit de lucht komt, ben je pas écht klaar..!

1970. Oregon. Wat doe je met een aangespoelde walvis en je hebt geen zin hem aan stukken te snijden..? Check on YouTube!

Deze blubber-blunder blijft me tranen van het lachen geven, weer of geen weer.   En goede herinnering dat je soms beter 'even' het vieze werk aan kunt pakken...

Over goed schrijven gesproken. Deze nieuwsschrijver verdient een medaille! Jep, het is écht, écht gebeurd..! (Sorry, er is helaas geen Nederlandse ondertiteling bij.)

Mijn favoriete zin: “The Blast Blasted Blubber Beyond all Believable Bounds!”

 

4) Sterrenstof

Zelf oefen ik ook een beetje met schrijven. Op Gewoon Leven, de blog die ik mijn online speeltuin noem, postte ik afgelopen week een kort verhaal over magische kinderdromen en de realiteit van het grote mensenleven. Mocht je een paar minuten tijd hebben? Ik hoor graag wat je ervan vindt!

https://gewoonleven.net/2023/06/09/sterrenstof/

 

5) Nieuwe projecten = meer energie!

De afgelopen weken waren zwaar voor ons gezin. Echt zwaar. We verhuisden in een ‘rush’, want moesten ons tijdelijke huurhuis uit.. Toen we in ons nieuwe huis(je) zaten was het aanpoten, want zowel het stromend water als de elektriciteit deden het nog niet.

Oh en we hadden nog geen meubels enzo.

Ik reed de enige auto waarmee we met regen van ons terrein af kunnen, kapot toen ik van de weg slipte. Iemand brak een pols. Er was een dansvoorstelling waarvoor íedere dag in het dorp beneden geoefend moest worden (20 minuten heen en terug over hobbelwegen).

We kwamen er met de schrik en een heleboel blauwe plekken en schaven vanaf toen we met twee gezinnen, met veranda en al, 2 meter naar beneden knalden. De veranda, die tijdelijk onderstut was, maar waar we dus níet met twee gezinnen op het randje konden gaan zitten…

En dat waren alleen maar de hoogte- (of diepte..?) punten op ons lijstje van wat er allemaal mis ging.

Continu waren we aan het werken op ‘wat heeft NU prioriteit’. Of eigenlijk… ‘Wat had GISTEREN al af moeten zijn…’ En iedere keer kwamen er weer nieuwe dingen bij.

Eergisteren hadden we als gezin voor het eerst in… weken? Maanden? een dagje helemaal voor onszelf, zonder dat er dingen waren die niet konden wachten.

Behalve de boodschappen op de markt… En aangezien we in Georgië wonen, en vrijwel iedereen hier grote stukken grond en dieren heeft, stond de markt vol met biggetjes, kuikens, eenden, konijnen, noem maar op.

Dus, dat spreekt vanzelf, was dit de PERFECTE dag om aan een nieuw project te beginnen!   En voor je nu begint te sputteren, kijk eens…  


Soms… Soms heb je gewoon even méér nodig, en niet minder. Meer leuks, meer positiefs. Zelfs al levert het wat extra werk op. Wat ons betreft is het leven weer terug. De kuikentjes zijn het begin van een nieuwe fase. We moeten nog steeds hard werken, maar we werken aan wat we graag willen. Aan onze dromen. En niet meer omdat het écht niet anders kan, maar omdat we ervoor kiezen om dit te doen vandaag.

Waar kies jij voor? Wat doe jij vandaag? Heb je minder, of juist méér nodig?

Dat was het voor nu. Geniet van je dag! Regen of zonneschijn, maak er wat van.               

Liefs, Esther  

 

Over de schrijver
Hey! Ik ben Esther, al 13 jaar getrouwd met Daniël en mama van 5 kinderen. Dat klinkt misschien saai, de rest van ons leven is dat zeker niet! 😉. In de zomer van 2022 hebben we onze koffers gepakt en zijn we 4000 kilometer verderop gaan wonen in een land dat we nog nooit eerder hadden gezien. En dat pakt fantastisch uit! 😊 We voelen ons hier, in Georgië, ontzettend thuis. Onze plek hier is 90% van de tijd niet alleen bewoond door ons, maar ook door gasten uit de meest uiteenlopende richtingen, and we love it.
Reactie plaatsen