Zo krijg ook jij meer tijd op je dag!
2 min. leestijd

Zo krijg ook jij meer tijd op je dag!

Hoe zou het zijn?

  • als je iedere dag nét een beetje meer tijd zou hebben dan je dacht? 
  • als je niet steeds hoefde te beginnen met het gevoel dat je achter de feiten aan loopt? 
  • om iedere ochtend te starten met een fijne outfit en gekamd haar, in plaats van er achter te komen dat je nog in je joggingbroek loopt als de pakketbezorger aanbelt..? (Natúúrlijk spreek ik niet uit ervaring. Ughum.)

Meer uren in je dag?!

Heel vaak krijg ik de vraag: “Hoe DOE jij het, Esther? Heb je soms meer uren in de dag dan ik?”

Die vraag is herkenbaar. Ooit stelde ik hem zelf ook, aan anderen.

Ik had nergens tijd voor, nooit. Dat is ontzettend deprimerend. Iedere ochtend als de wekker ging, moest ik mezelf overtuigen uit bed te gaan. En vrijwel iedere ochtend, lukte dat niet. Hadden we om 10 uur ergens een afspraak, had ik steevast stress.

 “Ik ben gewoon geen ochtendmens.” Handig excuus, toch? En tja, wilde ik nog wát voor elkaar krijgen, moest ik iedere avond tot laat door. Dus natuurlijk was ik moe… En weten dat er bergen was en afwas op je liggen te wachten, is ook niet erg motiverend.

Morgenstond heeft goud in de mond...

Ondertussen, een paar jaar en 5 kinderen verder, is er het een en ander veranderd. Heb ik meer uren in de dag? Nee, helaas! 😊 Krijg ik áltijd álles voor elkaar, zoals de vraagstellers denken? Was het maar zo! 😉 Maar, ik heb er wel iedere dag 1 of 2 uren die vele malen productiever zijn dan alle andere daarna! De uurtjes voor 7, die mijn absoluut favoriete uren van de dag zijn geworden.

Dat ging natuurlijk niet over 1 nacht ijs. Het besluit om de discipline op te brengen om iedere dag direct op te staan als de wekker gaat, is stap 1. Een kwartiertje eerder dan de kinderen, stap 2.* En nog eens een kwartiertje eerder, is dan geen enorme stap meer…

Klinkt haalbaar, toch? Ik daag je uit om eens na te denken of het je waard is!

En voor alle mensen die de moed in hun schoenen voelen zakken, om wat voor reden dan ook: ik begrijp het. Echt. Soms ben je gewoon te moe. Of zwanger. Of ziek. Is je peuter elke nacht 4 keer wakker. Val je moeilijk in slaap. Of… 

Dan wil ik je vooral aanmoedigen om vol te houden. Na dit seizoen, komt er weer een andere.

Koning Salomo, naar gezegd wordt de meest wijze man op aarde, schreef ooit: “Er is voor alle dingen een moment en voor alle dingen onder de hemel is er een tijd.” Vrij geïnterpreteerd: Er is een tijd om vroeg op te staan en productief te zijn, en een tijd om alle slaap te pakken die je krijgen kunt.

Overweeg in welk seizoen je nu zit, en kijk naar de mogelijkheden die je nu hebt!

Heb je geen excuus..?

Word dan wakker om te LEVEN, niet omdat je nu eenmaal leeft..!

Liefs, Esther

Over de schrijver
Hey! Ik ben Esther, al 13 jaar getrouwd met Daniël en mama van 5 kinderen. Dat klinkt misschien saai, de rest van ons leven is dat zeker niet! 😉. In de zomer van 2022 hebben we onze koffers gepakt en zijn we 4000 kilometer verderop gaan wonen in een land dat we nog nooit eerder hadden gezien. En dat pakt fantastisch uit! 😊 We voelen ons hier, in Georgië, ontzettend thuis. Onze plek hier is 90% van de tijd niet alleen bewoond door ons, maar ook door gasten uit de meest uiteenlopende richtingen, and we love it.
Reactie plaatsen